Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kolejna zakąska do piwa czy wódki. Podawany z żółtkiem,...

Najlepsze smaki z dzieciństwa, których dzisiaj już nie ma

Tatar wołowy

Kolejna zakąska do piwa czy wódki. Podawany z żółtkiem, cebulą, korniszonami i marynowanymi grzybkami, wołowy tatar, często lądował na barowych stolikach. Tatar powinien być robiony z mięsa wołowego, ale w PRLu nie zawsze taki rarytas był dostępny. Pomysłowy Polak znalazł jednak na to sposób. Tatar przygotowany z tańszego i bardziej dostępnego mięsa wieprzowego barwiono sokiem z buraczków.

Zobacz również

Dni Gorlic 2024. Coverowo i kolorowo w Parku Miejskim

Dni Gorlic 2024. Coverowo i kolorowo w Parku Miejskim

Święto Konstytucji 3 Maja w Żywcu. Zobaczcie ZDJĘCIA!

Święto Konstytucji 3 Maja w Żywcu. Zobaczcie ZDJĘCIA!

Polecamy

Joanna Lichocka, posłanka na Sejm RP z okręgu sieradzkiego,"dwójką" do Europarlamentu

Joanna Lichocka, posłanka na Sejm RP z okręgu sieradzkiego,"dwójką" do Europarlamentu

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia

Ciasto jogurtowe z rabarbarem. Zrobisz je bez miksera i w ekspresowym tempie

Ciasto jogurtowe z rabarbarem. Zrobisz je bez miksera i w ekspresowym tempie