Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 31
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Cóż prostszego od gotowanego w wodzie jajka? Od długości...
fot. Pxhere.com

Skromnie lub na bogato. Zobacz 30 sposobów na potrawy z jaj

Jajka gotowane

Cóż prostszego od gotowanego w wodzie jajka? Od długości gotowania zależy jego konsystencja. O czym należy pamiętać? Jajka powinniśmy wyjąć z lodówki 15-20 minut przed gotowaniem. Jeśli nie mamy czasu, opłukujemy je pod ciepłą, bieżącą wodą – dzięki temu nie pękną w trakcie gotowana. Czas gotowania jajek liczymy od zagotowania się wody. Idealne jajko na miękko powinniśmy gotować ok. 4 minuty, natomiast te na twardo – nie dłużej niż 8-10 minut.

Zobacz również

Wielka feta na Narodowym. Tak cieszyli się wiślacy podczas ceremonii dekoracji

Wielka feta na Narodowym. Tak cieszyli się wiślacy podczas ceremonii dekoracji

Marek Wierzbicki: Całą zabawę zaczynamy od nowa

ROZMOWA
Marek Wierzbicki: Całą zabawę zaczynamy od nowa

Polecamy

Pierwsza komunia: czy rodzice i chrzestni muszą przystąpić do sakramentu?

Pierwsza komunia: czy rodzice i chrzestni muszą przystąpić do sakramentu?

Chowane klamki drzwi mogą zagrozić naszemu bezpieczeństwu!

Chowane klamki drzwi mogą zagrozić naszemu bezpieczeństwu!

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby