MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
12 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Nie wszystkie warzywa powinniśmy przechowywać w lodówce - w...
fot. Pxhere.com

Spleśniała śmietana, zjełczałe wędliny. Jak długo można przechowywać produkty w lodówce?

Warzywa

Nie wszystkie warzywa powinniśmy przechowywać w lodówce - w niskiej temperaturze szybciej psują się pomidory, ogórki i cukinia. Cebulę i ziemniaki lepiej trzymać w spiżarni. Większość sałat, rzodkiewkę i kukurydzę powinniśmy przechowywać w lodówce najwyżej przez 2-3 dni. Brukselka, szpinak, szparagi i brokuły mogą leżeć w lodówce nie dłużej niż 3-5 dni. Tydzień może wytrzymać kalafior, kapusta oraz niektóre odmiany sałaty. Papryka, buraki i seler poleżą 1-2 tygodnie, natomiast marchewka 3-4. Awokado wytrzyma 3 dni, ale jest to podstępny produkt i trzeba na bieżąco kontrolować stopień jego dojrzałości.

Zobacz również

Koncert laureatów konkursu Mikrofon 2024 w domu kultury w Radomsku! ZDJĘCIA

Koncert laureatów konkursu Mikrofon 2024 w domu kultury w Radomsku! ZDJĘCIA

Piłkarska "święta wojna" Słupska z Koszalinem. Oldboye Koszalina i Słupska w akcji

Piłkarska "święta wojna" Słupska z Koszalinem. Oldboye Koszalina i Słupska w akcji

Polecamy

Latarnik Wyborczy - aplikacja, którą warto poznać przed wyborami

Latarnik Wyborczy - aplikacja, którą warto poznać przed wyborami

Uczniowie zaskoczeni po maturze z geografii. „Myślałam, że się popłaczę”

AKTUALIZACJA
Uczniowie zaskoczeni po maturze z geografii. „Myślałam, że się popłaczę”

Nowa atrakcja w Tatrach. Zobacz, ile kosztują bilety

Nowa atrakcja w Tatrach. Zobacz, ile kosztują bilety