MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przeciętna lodówka ma 7850 bakterii na cal kwadratowy,...
fot. Myriams-Fotos/pixabay.com

Uwaga na bakterie: 10 najbrudniejszych miejsc wokół nas. Tutaj szczególnie zadbaj o higienę!

Lodówka – uchwyty i półki

Przeciętna lodówka ma 7850 bakterii na cal kwadratowy, podczas gdy toaleta – zaledwie 50, ponieważ jest regularnie czyszczona. W domowej lodówce najbrudniejsze miejsca to szuflady na mięso i na warzywa. Urzędują tam bakterie takie jak Salmonella i Listeria, pleśnie oraz grzyby. Produkty te powinny być oddzielone zarówno od siebie, jak i od pozostałej żywności w lodówce, a także od jej półek i ścianek. W firmowej lodówce można mówić o skażeniu całościowym. O ile w domu zalecane jest mycie lodówki raz na 1-2 tygodnie, ta pracownicza powinna być odkażana co 1-2 dni.

Zobacz również

„Częstujcie się! Kuchnia łemkowska z Ropek” Grażyny Betlej-Furman już dostępna

NOWE
„Częstujcie się! Kuchnia łemkowska z Ropek” Grażyny Betlej-Furman już dostępna

Uroczysty apel w Stalowej Woli. Wybrano Super Strażaka [ZDJĘCIA]

Uroczysty apel w Stalowej Woli. Wybrano Super Strażaka [ZDJĘCIA]

Polecamy

Czy wesele bez alkoholu może się udać? Zobacz, jak je zorganizować

Czy wesele bez alkoholu może się udać? Zobacz, jak je zorganizować

Obywatelskie Wysłuchanie Publiczne na temat zmian w podstawie programowej już 18 maja

Obywatelskie Wysłuchanie Publiczne na temat zmian w podstawie programowej już 18 maja

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser