MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Po spożyciu posiłku o niskim IG stężenie glukozy wzrasta...
fot. subbotina/123RF

Ta dieta jest odpowiednia dla chorych na cukrzycę lub insulinooporność. Poznaj korzyści płynące z diety o niskim indeksie glikemicznym

Ograniczenie podjadania między posiłkami

Po spożyciu posiłku o niskim IG stężenie glukozy wzrasta powoli i utrzymuje się na stałym poziomie przez kilka godzin.

Dodatkowo produkty z niskim indeksem glikemicznym dłużej się trawią, dzięki czemu zmniejszają uczucie głodu. Te właściwości mogą ograniczyć chęć sięgania po niezdrowe przekąski.

Zobacz również

Śmierć w szpitalu. Nikt nie zauważył, że przywieziona na SOR karetką kobieta nie żyje

Śmierć w szpitalu. Nikt nie zauważył, że przywieziona na SOR karetką kobieta nie żyje

Tak było podczas kontroli na drogach. Połowa skontrolowanych kierowców z mandatami

Tak było podczas kontroli na drogach. Połowa skontrolowanych kierowców z mandatami

Polecamy

Szkoła w Chmurze przestaje być bezpłatna. Jak przebiega rekrutacja?

Szkoła w Chmurze przestaje być bezpłatna. Jak przebiega rekrutacja?

Nowa atrakcja w Tatrach. Zobacz, ile kosztują bilety

Nowa atrakcja w Tatrach. Zobacz, ile kosztują bilety

Pęka ci głowa? Możesz chorować na dolegliwość, która dotyka 4 na 10 Polaków

Pęka ci głowa? Możesz chorować na dolegliwość, która dotyka 4 na 10 Polaków