4 z 8
Poprzednie
Następne
Deser z warzyw? To możliwe. Pokochasz te pyszne słodkości. Możesz je jeść nawet na diecie
Szpinakowo – kokosowe muffiny a la murawa
Będą świetną przekąską na imprezie urodzinowej młodego piłkarza, ale sprawdzą się też przy innych, wyjątkowych okazjach. To ciasto jest banalnie proste w przygotowaniu. SKŁADNIKI: - 1 szklanka mąki - 1 szklanka wiórków kokosowych - 0,5 szklanki cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - ok. 10 dkg świeżego szpinaku - 0,5 szklanki mleka roślinnego - 1/3 szklanki oleju - 1 łyżeczka octu SPOSÓB PRZYGOTOWANIE: - W jednej misce wymieszaj wszystkie składniki suche - W drugiej misce wymieszaj wszystkie składniki mokre - Do składników suchych wlej mokre i wymieszaj - Powstałą masę przelej do foremek na muffiny. - Piecz ok. 20-30 minut, do suchego patyczka.