MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
9 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Shigella (czerwonka bakteryjna) to powszechnie występująca...
fot. Pixabay.com

Zagrożenia w żywności. Jakie bakterie mogą występować w popularnych produktach spożywczych?

Shiegella (czerwonka bakteryjna)

Shigella (czerwonka bakteryjna) to powszechnie występująca bakteria, która może bytować w mleku i produktach mlecznych, w maśle oraz w żywności skażonej fekaliami. Spożycie produktów spożywczych z czerwonką bakterii może objawiać się biegunką, wymiotami i bólem brzucha. Jest ono niebezpieczne, ponieważ może prowadzić do odwodnienia organizmu. Leczenie tego typu zatrucia wymaga zastosowania antybiotykoterapi.

Zobacz również

Gniezno już za kilkanaście dni będzie światową stolicą bardzo wielkopolskiego sportu

Gniezno już za kilkanaście dni będzie światową stolicą bardzo wielkopolskiego sportu

Arka chce w Gdańsku zapewnić sobie awans. Łobodziński: Jedziemy wygrać mecz

Arka chce w Gdańsku zapewnić sobie awans. Łobodziński: Jedziemy wygrać mecz

Polecamy

Nie jedz ryb z Bałtyku! W naszym morzu wykryto najbardziej toksyczny metal

Nie jedz ryb z Bałtyku! W naszym morzu wykryto najbardziej toksyczny metal

Jak zobaczyć aurę i co oznacza jej kolor? Wystarczy chwila, aby poznać tę tajemnicę

HIT DNIA
Jak zobaczyć aurę i co oznacza jej kolor? Wystarczy chwila, aby poznać tę tajemnicę

To dlatego po odchudzaniu dopada cię  „efektu joje”.  Winny jest ten czynnik

To dlatego po odchudzaniu dopada cię „efektu joje”. Winny jest ten czynnik